Refurbished iPhones: alles wat je moet weten

Zoek je een refurbished iPhone? Er zijn veel aanbieders en grote kwaliteitsverschillen. Lees in onze refurbished koopgids waar je op moet letten bij een opgeknapte of remanufatured iPhone.

Refurbished iPhones steeds populairder

Steeds meer mensen kiezen voor een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe of tweedehands iPhone. Dat is slim, want refurbished iPhones zijn vaak veel goedkoper en helemaal nagekeken. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een refurbished iPhone met abonnement te kopen, waardoor je veel goedkoper uit bent. In deze refurbished koopgids lees je alles over het kopen van een refurbished iPhone en geven we tips waar je op moet letten.

Wat is refurbished?

Een refurbished iPhone kan een voordelige keuze zijn, maar het zoeken naar een goed toestel kost wel wat moeite. Het aantal aanbieders van refurbished iPhones is in korte tijd explosief gegroeid en ze hanteren vaak verschillende begrippen als het om de kwaliteit gaat. Sommige webwinkels spreken over ‘renewed’ of ‘remarketed’, terwijl je bij Apple zelf ook wel de termen ‘remanufactured’ en ‘gereviseerd’ tegenkomt. Vaak wordt daarmee hetzelfde bedoeld, maar check even onze tip om te voorkomen dat je voor een onaangename verrassing komt te staan. Wil je een iPhone die vrijwel in nieuwstaat verkeert, dan moet je op een aantal punten letten. Heb je bijvoorbeeld recht op garantie? En is het toestel altijd vrij van krassen?

Remanufactured iPhones

Apple hanteert de term remanufactured iPhones. Dit zijn in feite refurbished toestellen waarin onderdelen zijn hergebruikt. Er kan bijvoorbeeld een nieuw scherm en een nieuwe batterij in zitten. Refurbished iPhones met de goedkeuring van Apple krijgen het label Certified Pre-Owned iPhone. Deze modellen zijn verkrijgbaar via diverse webwinkels en zijn op tientallen punten nagekeken. Je weet dus wat je krijgt.

Gereviseerde iPhones bij Apple

Bij Apple kom je ook wel de term ‘gereviseerde iPhone’ tegen. Ook hierbij is het toestel grondig nagekeken en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. In de Apple Store vind je bovendien gereviseerde iPads, MacBooks en andere Apple-producten. Ook daarmee kun je met een leuke korting in het bezit komen van een iPhone met dezelfde ervaring als ‘nieuw’. Bij webshops kun je namelijk ook exemplaren zonder doosje aantreffen.

Refurbished: hierop moet je letten

Er is nog veel onduidelijkheid over refurbished iPhones. Dat komt omdat het aantal aanbieders flink is gegroeid, maar ook omdat elke partij andere normen hanteert voor de kwaliteit die ze leveren, de meegeleverde accessoires, de bedenktijd en de garantie die je krijgt. Om je te helpen om een goede, gereviseerde iPhone te vinden hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet, zoals de betrouwbaarheid, prijs, kwaliteit en garantie.

Refurbished is iets anders dan tweedehands. Bij een gereviseerde iPhone weet je zeker dat alle onderdelen zijn gecheckt en dat er niets aan mankeert. Ook krijg je vaak 1 of 2 jaar garantie. Alle onderdelen zijn schoongemaakt, gerepareerd en zo nodig vervangen door nieuwe onderdelen. Dat is niet het geval als je een tweedehands iPhone op Marktplaats koopt, want dat is vaak een gebruikt toestel van een particulier. De eigenaar verkoopt het toestel zonder dat het is opgeknapt of nagekeken. Daardoor kun je te maken krijgen met krassen op de behuizing, een versleten accu of andere kleine defecten. Je krijgt bij een tweedehands iPhone van Marktplaats ook geen garantie.

Bron: https://www.iculture.nl

iPhone 2018: drie nieuwe modellen
Navigation
Sluiten

Mijn winkelmand

Sluiten

Verlanglijst

Laatst bekeken

Sluiten
Sluiten

Sluiten

Categorieën