iPhone 2018: drie nieuwe modellen

De uiterst betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo houdt al maanden vast aan de voorspelling dat Apple drie nieuwe iPhone-modellen in 2018 lanceert. We kunnen de nieuwe modellen als volgt omschrijven:

  • 6,5-inch iPhone met oled-scherm
  • 5,8-inch iPhone met oled-scherm
  • 6,1-inch iPhone met lcd-scherm (budgetmodel)

Design iPhone 2018

Van alledrie de toestellen wordt verwacht dat ze hetzelfde design hebben als de iPhone X. Dat wil zeggen: één en al scherm met slechts een minimaal randje eromheen. En aan de bovenkant een verdikking van de rand (de ‘notch’) om ruimte te bieden aan de geavanceerde camera met Face ID.

Geruchten spreken over een iPhone met een metalen achterkant, maar het is onduidelijk hoe dit dan zou samengaan met draadloos opladen. In 2017 stapte Apple juist over naar een glazen iPhone-behuizing om draadloos opladen mogelijk te maken. Het zou ook kunnen dat alleen het budgetmodel een metalen achterkant krijgt. Ook is de kans groot dat de nieuwe iPhone-modellen een kleinere notch hebben dan de iPhone X uit 2017.

Het grootste model, de iPhone X Plus, is met een scherm van 6,5 inch maar liefst 1 hele inch groter dan de iPhone 8 Plus. Toch wordt het toestel in totaal niet heel veel groter dan de 8 Plus. Dat komt omdat de voorkant een en al scherm is en de brede randen eromheen ontbreken.

Specs

Over de specs is op dit moment nog weinig bekend. Het lijkt erop dat Apple compleet afscheid neemt van de thuisknop met Touch ID en overstapt naar Face ID. Verder ligt het in de lijn der verwachting dat de processor van de oled-iPhones weer net wat sneller en efficiënter is, en dat de batterij ook weer wat langer mee kan. Mogelijk wordt snelladen zelfs de standaard voor de nieuwe iPhones. Ook zou de iPhone voor het eerst dual sim hebben, zodat je twee telefoonnummers kunt gebruiken op één telefoon, bijvoorbeeld voor werk en privé.

Bron: https://www.icreatemagazine.nl

Refurbished iPhones: alles wat je moet weten
Navigation
Sluiten

Mijn winkelmand

Sluiten

Verlanglijst

Laatst bekeken

Sluiten
Sluiten

Sluiten

Categorieën